lördag 12 december 2015

Mera katter

Jag får ta det ganska snabbt om någon ska orka läsa - men följande katt vi gav ett hem åt var alltså Arne. Han kom från Skeppsdal och jag förälskade mig i Arne för att han hade exakt en likadan fläck bredvid nosen som min systers barndoms katt Micke.



Arne är en vandrare - hela sommaren har han vandrat förutom här i Fagervik också längre vägar. Hans senaste besök gick till Bastuholmsvägen - till Pirjo Rautanen - och där hittade han en bekväm stol på deras terrass som han gärna återvände till. Alltid sökte jag honom och någon dag senare vandrade han igen. Nu har han dock varit hemma i några veckor då det börjar bli kyligare.

Arne trivs väldigt bra på Björkö. Då vi stannat några dagar och han vet att vi skall åka hemåt då är han försvunnen. Men med halvöppen verandadörr och rikligt med torrfoder och vatten så får han stanna i paradiset några dagar ensam och njuta. Sen följer han gärna med hem.

Arne är hemmets ledare i kattflocken.


Följande katt är en Maine coon pojke från Dalsbruk - Conan. Här är Conan redan stor och sällskapar med Vilda. Världens keligaste pojke - har ingen respekt för sin storlek. Han föddes i en syskonskara på åtta.

Här är vita Ninni - en långhårig mix som är hemma från Lojo. Planerade från början att Ninni och Conan skulle få en kull ungar. Ett sådant socialt och trevligt par kan bara få fina ungar!
Här är Ninni med sin första kull ungar. Den vita var dessvärre svag och dog efter några dagar. De övrig fyra växte upp till härliga individer - en stannade hos oss och tre ungar såldes till goda hem.
Visst är de fina!

Fotograf: Tua Rahikainen

Och så var det dags för kull nummer 2. Här är storebror Rundis från förra kullen i förgrunden.
Två vita, en gulvit, en gulbrun och en ljust silver/gul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar